Tudnivalók

Mi a yabe?

Olyan közösségi piactér, amely összehozza a termékeket, szolgáltatásokat kereső természetes és jogi személyeket a cégekkel, kereskedőkkel, akik forgalmazzák, nyújtják a termékeiket és a szolgáltatásaikat. Olyan interaktív weboldal, ahol bárki kérhet és adhat árajánlatokat, folyamatosan követve azok alakulását.

Honnan tudom, hogy mi mennyibe kerül?

Díjtáblázat

A yabe-n az ajánlatkérés ingyenes, és ha megosztod barátaid között az ajánlatkérés oldalakon található linket, kapsz kreditet amit azonnal felhasználhatsz!

Kreditszerzési lehetőségek

Fizetési mód Fizetendő bruttó összeg Kredit érték Kreditek jóváírása
Regisztráció 0 Ft 50 Kredit azonnal
Megosztás 0 Ft 5 Kredit / egyedi látogató 2 óránként
Átutalás 12 500 Ft 11000 Kredit 1-2 banki munkanap
Átutalás 25 000 Ft 22000 Kredit 1-2 banki munkanap
Bankkártyás fizetés (PayPal) 2 500 Ft 2000 Kredit azonnal
Bankkártyás fizetés (PayPal) 6 250 Ft 5000 Kredit azonnal
Bankkártyás fizetés (PayPal) 12 500 Ft 10000 Kredit azonnal
Bankkártyás fizetés (PayPal) 25 000 Ft 20000 Kredit azonnal
SMS fizetés 1 000 Ft 500 Kredit azonnal
SMS fizetés 2 000 Ft 1000 Kredit azonnal

Kredit levonások

Esemény Kredit levonás
Árajánlat adás (tender kommentelése) 100 Kredit
Vevő adatainak lekérése (ellenőrzött telefonszám) 500 Kredit

Vásárolni, beszerezni szeretnél?

A vásárolni szándékozók árajánlatot kérhetnek több ezer kereskedőtől. Alapvető célunk a közvetítés vevő és eladó között. Segítünk megtalálni a terméket, vagy szolgáltatást, amit keresel. Ugyanakkor a megjelenő különféle árajánlatok árcsökkenést, árversenyt válthatnak ki, illetve amennyiben olyan árajánlatkérés indul, amelyet sok potenciális vevő követ, egy közösséget formálva, annak ereje is árcsökkenést eredményezhet. Vevő lehet cég is, kereskedő is vagy bármilyen jogi vagy természetes személy, aki vásárolni szeretne.

Eladni, kereskedni szeretnél?

Cégeknek, kereskedőknek potenciális vevőket, folyamatos reklámértékű megjelenést, értékesítési csatornát biztosítunk. Árajánlatot adhatsz honlapunkon, illetve megbízható, ellenőrzött mobiltelefonszámot adunk neked, hogy személyesen is fel tudd venni a kapcsolatot a vevővel és az árajánlatkérés követőivel, privát árajánlat adás céljából. Egy internetes hirdetéssel ellentétben nálunk potenciális, ellenőrzött adatokkal rendelkező vevők vannak, akiket azonnal el tudsz érni.

Hogyan történik a regisztráció?

Felhasználó nevet és e-mail címet kell megadni, amire elküldjük jelszavadat. Jelszavad megváltoztatását a profil oldal szerkesztés menüjében találod, ahol meg tudod adni az új jelszót, majd mentsd az adatokat. Következő bejelentkezésnél már az új jelszóval tudsz belépni. Kérjük, jelszavadat a saját biztonságod érdekében változtasd meg. Ugyanitt tudod kitölteni személyes és kapcsolati adataidat. Képet, céglogót is fel tudsz tölteni.

Hogyan kérhetek árajánlatot?

Az árajánlatkérés címéhez add meg a termék vagy szolgáltatás nevét. A címkékhez meg kell adni a termék vagy szolgáltatás nevét, olyan szavakat, melyek leírják azt, amit keresel. Ha elkezded a gépelést, a rendszer felajánlja a már létező címkéket, melyekből válogathatsz. Minden szó után meg kell nyomni a hozzáadás gombot, így a címke rögzítődik. A címkék kitöltése fontos, mert ezek által tudja a rendszer pontosan meghatározni, hogy mi az árajánlatkérés. Az is fontos, hogy a címkék közt legyen legalább egy olyan, amit a rendszer felajánl. A leírásban tudod pontosítani árajánlatkérésedet, további jellemzőket adhatsz meg. Képet és egyéb csatolmányt is tudsz mellékelni árajánlatkérésedhez.

Ennyi az egész? Kell még valamit tennem?

Igen, de fontos tudni, hogy addig nem lehet árajánlatkérést feladni, amíg nincs megerősítve a mobiltelefonszámod. Küldünk a megadott mobiltelefonszámodra egy kódot, melyet be kell írni a megadott mezőbe, megerősítésként. Természetesen ingyenes a mobiltelefonszámod megerősítése, validáltatása.

Miért kell megerősíteni a mobiltelefonszámomat?

Azért fontos a mobiltelefonszám megerősítése, mert így a cégek, kereskedők, azonnal fel tudják veled venni a kapcsolatot, másodsorban szeretnénk kiküszöbölni a komolytalan árajánlatkérőket, akik nem akarnak vásárolni, csak tájékozódni.

Milyen adatokat kaphatnak a cégek, kereskedők, felhasználók rólam?

A felhasználók, bizonyos kredit díj ellenében megkaphatják a mobiltelefonszámodat.

Meg kell adni az árajánlatkéréshez a lejárati határidőt?

Az árajánlatkérésnek nincs határideje, a rendszer véglegesen tárolni fogja a rendszerben. Az eltelt idő függvényében változik az aktualitása. Amennyiben teljesen speciális, egyedi dolgot keresel, abban az esetben a leírás mezőbe beleírhatod, hogy mikorra lenne szükséged az adott termékre, szolgáltatásra.

Minden esetben új árajánlatkérést kell indítanom?

Nem feltétlenül fontos indítanod új árajánlatkérést, ha találsz rendszerünkben olyat, amit keresel, elegendő ahhoz csatlakozni, követni azt. A csatlakozás egyenértékű egy új ugyanolyan árajánlatkérés feladásával. A csatlakozáshoz is ellenőrzött mobiltelefonszám szükséges. Ha indítasz egy új árajánlatkérést, és elkezded begépelni az árajánlat címét, a rendszer megpróbálja kitalálni, hogy létezik-e már olyan, vagy hasonló árajánlatkérés, így láthatod, hogy szükséges-e újat indítanod vagy sem.

Meg tudom szüntetni az árajánlatkérés követését?

Igen, a profil oldalon megtalálod a „követett árajánlatkérések” menüben, hogy milyen tendereket követsz és ott le tudsz iratkozni az árajánlatkérésekről. Akkor is le tudsz iratkozni egy árajánlatkérésről, ha te indítottad.

Ingyenes az árajánlatkérés?

Az árajánlatkérés ingyenes.

Mire figyeljek nagyon?

Mivel az árajánlatkéréseket nem töröljük, így TILOS megadni személyes adatodat az árajánlatkérésedben és a csatolt mellékletekben. Abban az esetben, ha mégis megadsz személyes adatot, a keresőprogramok beindexelhetik adataidat, és ha bárki rákeres, személyes adatokat tudhat meg rólad. Az árajánlatkéréseket azért nem töröljük, mert ahhoz tud más felhasználó is bármikor csatlakozni, ha olyan terméket, vagy szolgáltatást keres, ami megegyezik az árajánlatkéréseddel. FONTOS, hogy saját profilod szerkesztésénél add meg a nyilvánosan megjelenítendő nevedet, becenevedet, amit bárki láthat. Amennyiben személyes adatot közölsz tiltásunk ellenére az árajánlatkérésben, úgy ezért mi semmilyen felelősséget nem vállalunk, sőt a virtuális kredit egyenleged törlésre kerülhet, és mérlegelés nélkül megszüntethetjük regisztrációdat.

Hogyan adhatok árajánlatot?

Az árajánlat adásához nem kell mást tenned, mint megadni az árat, és az árajánlat részleteit. Meg lehet adni elérhetőséget, honlap címet, és fel lehet tölteni az árajánlathoz, képet vagy dokumentumot.

Hol látom, hogy ki adta fel az árajánlatkérést?

Az árajánlatkérésben látható, hogy kik azok, akik követik az árajánlatkérést. A követő az lehet az árajánlatkérés feladója, de lehet az árajánlatkérés követője is. Lehet látni, hogy az adott követő mikor csatlakozott a tenderhez, ennek idejéből megállapítható, hogy az adott követés mennyire aktuális. Minden egyes követő potenciális vevő. Amennyiben az árajánlatkérést nem követi senki, úgy nem érdemes árajánlatot adni.

Honnan tudom, hogy új felhasználó követi a tendert?

Ha új felhasználó követi az árajánlatkérést, arról értesítést kapsz, amennyiben az árajánlatkérés elindításakor is kaptál, vagy adtál rá korábban árajánlatot, vagy a saját követett kategóriáidba bekerült az árajánlatkérés.

Hogyan kapok értesítést, ha új árajánlatkérés érkezik a rendszerbe?

A főoldalon megtalálható a legnépszerűbb kategóriák lista, illetve az alatt az összes kategória gomb. Ha ráklikkelsz bármely kategóriára, a lista legtetején van egy “követem” felirat. Annak megnyomásával az adott kategória követője lehetsz és minden árajánlatkérésről értesítést kaphatsz e-mailben vagy akár RSS-ben.

Mi az RSS?

Ide kattintva a wikipédiás leíráshoz jutsz.

Mit tegyek, ha nem elég pontos az árajánlatkérés?

Ha az árajánlatkérésre nem tudsz árajánlatot adni, mert nem pontos, úgy személyes kapcsolatfelvétel útján tudsz több információhoz jutni. Amennyiben az árajánlatkérés túlzottan pontatlan, úgy nem érdemes foglalkozni vele.

Csak a honlapon tudok árajánlatot adni?

Nem. Ha az árajánlatkérés feladójának, követőjének, követőinek nem a honlapunkon szeretnél árajánlatot adni, hanem privát módon, abban az esetben le tudod kérni a telefonszámukat és e-mail címüket a mindenkori díjszabásban foglaltak szerinti kredit levonás ellenében egyesével. FONTOS tudni, amennyiben lekéred a telefonszámot, azt jegyezd fel valahova, mert az oldal frissítése vagy az oldal elhagyása után újból le kell kérned a számot.

Mi a garancia arra, hogy a megadott telefonszám valós, és elérem-e a potenciális vevőt?

Sms-ben küldünk ki megerősítő kódot a felhasználónak, így biztos, hogy létező a szám és a felhasználóhoz tartozik.

Mit csináljak, ha elírtam az árajánlatot?

Amennyiben elírásra került az árajánlatod, úgy érdemes adni egy másik árajánlatot, feltüntetve, hivatkozva benne az előző árajánlat hibájára.

Mi a teendő, ha túlnyomó többségben olyan árajánlatkéréseket továbbítotok nekem, ami nem az én tevékenységi körömben van?

Javasoljuk, hogy ellenőrizd a profil oldaladon a követett árajánlatkéréseket és a követett kategóriáidat.

A honlapon történő árajánlatadás díjköteles?

Az árajánlat adása a mindenkori díjszabásban foglaltak szerinti kreditlevonással jár.

Milyen fizetési módokat tudok használni?

Bankkártyás fizetéssel (PayPal), SMS fizetéssel, Banki átutalással tudsz fizetni, illetve van lehetőséged arra, hogy megosztással szerezz magadnak krediteket úgy, hogy nem fizetsz érte.

Hogyan tudok úgy kredithez jutni, hogy nem fizetek érte?

Minden ajánlatkérés oldalon találsz egy linket, amit csak meg kell osztanod ismerőseiddel Facebook, Twitter vagy egyéb oldalakon. Minden kattintás után kreditet írunk jóvá.

FONTOS TUDNIVALÓK, SZANKCIÓK:

  1. Árajánlatkérésnél a felhasználónak TILOS megadni személyes adatot! Sem az árajánlatkérés címében, sem a címkékben, sem a leírásban, továbbá a csatolni kívánt mellékletekben sem! Amennyiben tudomásunkra jut, hogy személyes adat került megadásra egy árajánlatkérésben, úgy jogosultak vagyunk az árajánlatkérés feladójának kredit egyenlegét megszüntetni, az árajánlatkérését törölni, illetve a regisztrációját kérdés nélkül törölni! Bármely olyan tevékenység az előbbi szankciót vonhatja maga után, ha az oldal nem rendeltetésének megfelelően kerül használatra.
  2. Az árajánlatadásban közölni lehet bármilyen adatot, viszont fontos tudni, hogy árajánlatot nem áll módunkban törölni, az oldalunkra küldött adatokat nem áll módunkban módosítani! Cégadatokat, cégelérhetőséget ajánlott megadni, konkrét személy nevét és saját, személyes adatot nem!